Gemma Gorga

Gemma Gorga i López (Barcelona, 1968) és professora a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona. Entre classe i classe, es dedica a les seves tres grans passions: la poesia, la traducció i la cuina. Com a poeta, ha publicat Ocellania (1997), El desordre de les mans (2003), Instruments òptics (2005), Llibre dels minuts (2006), Diafragma (amb Joan Ramell, 2012) i Mur (2015). Com a traductora, ha traduït el poeta indi de parla anglesa Dilip Chitre (Vint esmorzars cap a la mort, 2012) i el poeta nord-americà Edward Hirsch (Història parcial de la meva estupidesa i altres poemes, 2016, amb Ernest Farrés). Ha escrit un assaig gastronòmic titulat La cuina natural (amb Antoni Lozano, 2004) i actualment manté el blog Farigola i Cúrcuma. La seva darrera publicació, Indi visible (2018), és un llibre en prosa que aplega i reconcilia aquestes tres dèries: la mirada poètica al món, la traducció d’escriptors indis i la cuina honesta de cada dia.

Llibre:
Viatge al centre
Parlo tres llengües, escric en dues, somio en una

Aquest lloc web utilitza cookies per a una millor experiència de navegació. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les mencionades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, clickeu per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies